گواهینامه اس‌اس‌ال چیه؟ و چه فایده‌ای برای وب سایت ما داره؟ آیا گواهی اس‌اس‌ال برای امنیت وب سایت هست؟ آیا گواهی SSL روی افزایش سئو سایت هم تأثیر مثبت داره؟ تفاوت گواهینامه‌های رایگان و پولی چی هستند؟ چطوری می‌تونیم برای سایت گواهی اس اس ال بگیریم؟ توی این مقاله می‌خوام بصورت خیلی ساده این گواهینامه ضروری‌تر از نون شب رو بهتون معرفی کنم تا شماام با میزان ضرورت این گواهی توی وب سایتتون آشنا بشین و‌یه موقع اشتبا‌هاً بیخیال اون نشید و حتماً چک کنید و روی سایتتون نصبش کنید! حالا بزنید بریم…

تعریف گواهی SSL به زبان ساده

در زبان ساده گواهی SSL در واقع یک لایه امنیتی به وب سایت شما اضافه می‌کنه و تمام اطلاعاتی که داره بین سرور سایت شما و کامپیوتر‌های کاربرای سایت شما رد و بدل میشن رو رمزنگاری می‌کنه که در صورتی که در مسیر ارسال و دریافت اطلاعات، ‌یه آقای هکری به اطلاعات دسترسی پیدا کرد، فقط با‌یه مشت عدد و حروف رمزنگاری شده‌ی بی‌معنی (مثلاً اینجوری: j&۳I%o&۳^۳%۲۰۰۰۰۰۳) روبرو بشه و نتونه از اون اطلاعات به ضرر شما و یا سود خودش استفاده کنه!

رمزنگاری اطلاعات در حال انتقال بین سرور و کامپیوتر
رمزنگاری اطلاعات در حال انتقال بین سرور و کامپیوتر

اهمیت SSL برای رشد سئو سایت چقدره؟

گوگل کارش اینه که مداوم وب سایت هارو زیر نظر بگیره و سایت‌هایی که دارن خدمات بهتر و باکیفیت‌تری رو به کاربران خودشون ارائه می‌دن رو شناسایی کنه و به اونا اعتبار بیشتری بده تا اونا در صفحه نتایج گوگل رتبه بهتری بگیرن و ورودی بیشتر از گوگل داشته باشن! حالا فرض کنید که ۲ تا وب سایت هستند که تمام خدماتی که ارائه می‌دن باکیفیت یکسان هست و تمام تلاش‌های هر ۲ سایت بصورت برابر و مساوی هست، ولی یکی از اون وب سایت‌ها برای امنیت کاربر‌های خودش احترام بیشتری قائل هست و رفته برای افزایش امنیت کاربرای خودش، گوای اس اس ال روی سایت نصب کرده و دغدغه امنیت کاربراش رو داره!

خب اینجا گوگل میاد می‌بینه وقتی یه صاحب وب سایتی به غیر از اینکه محتوای باکیفیتی رو برای کاربر‌ها فراهم کرده، امنیت کاربر‌های خودش هم خیلی براش مهمه و اومده گواهی اس اس ال هم روی سایت نصب کرده و داره به کاربرهاش اهمیت می‌ده و تلاش می‌کنه که اونا در یک ارتباط امن از وب سایتش استفاده کنن! خب اینجاست که گوگل میاد می‌گه حالا که تو داری به کاربرهات اهمیت می‌دی و برای تأمین امنیت اون‌ها گواهی SSL نصب کردی من بهت اعتبار بیشتری توی صفحه نتایج گوگل می‌دم!

راستی اگه میخوایی بیشتر درمورد صفحه نتایج گوگل یا همون صفحه سرپ گوگل بدونی حتما ویدیو مقاله صفحه SERP گوگل یعنی چی؟ کجاست؟ رو نگاه کن!

اگه اس‌اس‌ال نداشته باشی اصلا سایتت باز نمیشه!

بله، بخاطر اهمیت بسیار بالایی که موتور جستجوگر گوگل به امنیت کاربر‌ها می‌ده، اخیراً کاری در مروگر گوگل کروم کرده که وب سایت‌هایی که گواهی اس اس ال ندارند به کل اصلاً باز نمی‌شه برای کاربر‌ها و اخطار می‌ده که این وب سایت هیچ امنیتی نداره و شما برای حفظ امنیت خودتون حق ورود به این سایت رو ندارین! پس نتیجه‌گیری‌ای که میشه کرد اینه که اخیراً وجود و نصب گواهی اس اس ال یک ضرورت برای همه وب سایت‌ها محصوب میشه! بقیه مرورگر‌های بروز مثل فایرفاکس و مایکرؤسافت اج و بقیه مرورگرهاام از این امر پیروی می‌کنن و فقط سایت‌هایی که دارای گواهی اس اس ال هستند رو به کاربر‌ها نشون می‌دن.

غیرفعال بودن SSL و اجرا نشدن سایت
غیرفعال بودن SSL و اجرا نشدن سایت

از کجا بفهمیم یک وب سایت SSL داره یا نداره؟

نشونه‌های داشتن SSL روی وب سایت اینه که وقتی توی قسمت آدرس بار مرورگرتون، سمت چپ آدرس وب سایت رو که نگاه می‌کنید یک عکس قفل سبز رنگ هست که اینو نشون می‌ده که گواهی اس اس ال روی وب سایت شما نصب و فعاله و بارزترین نشون دیگش هم اینه که آدرس وب سایت شما با https:// شروع میشه و بصورت http خالی نیست!

از کجا بفهمیم SSL فعاله؟
از کجا بفهمیم SSL فعاله؟

نتیجه گیری گواهی اس‌اس‌ال

امیدوارم با این اطلاعاتی که باهم رد و بدل کردیم، این مسأله براتون شفاف شده باشه که اهمیت وجود گواهی اس اس ال در وب سایت چقدره و برید و این گواهی رو روی سایت خودتون نصب و فعال کنید. ‌امیدوارم این محتوا براتون مفید بوده باشه. اگر هر سؤالی دارید همین الان زیر همین محتوا در بخش نظرات برام بنویس تا کمتر از ۲۴ ساعت جوابت رو بدم و راهنماییت کنم.

3 دیدگاه - نظر خود را بنویسید و سورپرایز شوید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + پانزده =