بهترین سیستم مدیریت محتوا از نظر شما کدام است؟ اگر به تازگی وارد حوزه فعالیت‌های اینترنتی، طراحی و سئوی سایت یا تولید محتوا شده‌اید، حتما عبارت سیستم مدیریت محتوا یا CMS به گوشتان خورده است. در این مطلب می‌خواهیم با این سیستم آشنا شده و در نهایت با مقایسه‌ای کامل بین انواع مختلف آن به بهترین نمونه برای ایجاد یک وبسایت برسیم.

سیستم مدیریت محتوا چیست؟

قبل از آنکه بخواهیم با انواع سیستم‎‌های مدیریت محتوا و ویژگی بهترین سیستم مدیریت محتوا آشنا شویم، بهتر است تعریف کاملی از آن داشته باشیم.

اگر بخواهیم این سیستم را به طور خلاصه و در یک جمله تعریف کنیم، می‌توانیم “مدیریت محتوای وبسایت” را به آن نسبت دهیم. محتوا شامل تمام اطلاعاتی است که در داخل یک وبسایت است.

البته این تنها قابلیت سیستم‎‌‎های مدیریت محتوا نیست و با پیشرفت این سیستم‎‌ها، افزونه‎‌های مختلفی در اختیار ما قرار گرفته است که مدیریت سایت‌ها را راحت‌تر از قبل کرده است. اما این جمله، در برگیرنده بیشترین قابلیت‌هایی است که سیستم‎‌های مدیریت محتوا در اختیار ما قرار می‌دهند.

انواع سیستم‌ های مدیریت محتوا

سیستم‌ های مدیریت محتوا CMS در دو دسته کلی قرار می‎‌گیرند:

سیستم‌های مدیریت محتوای OPEN SORUCE

در این سیستم‌ها کدها به راحتی قابل تغییر هستند و با استفاده از آنها شما می‎‌توانید سایت خود را مطابق با نیاز و سلیقه‌تان بسازید. البته اغلب آنها، قالب‎‌های آماده‌‎ای نیز دارند که نیازی به تغییر ندارد.

سیستم‌‏های مدیریت محتوای اشتراکی

دومین دسته را با نام سیستم‌های مدیریت محتوای اشتراکی می‌شناسند. کاربرد این سیستم‌‎ها شبیه به دسته قبل است، با این تفاوت که کاربران نمی‏‌توانند، کدهای موجود در آن را تغییر دهند.

سیستم‌های اشتراکی را معمولا باید با پرداخت هزینه از شرکت‌هایی که آن‌ها را ارائه می‌دهند، تهیه کنید. این هزینه‌ها شامل کلیه مواردی است که وبسایت شما را به مرحله استفاده می‌رساند.

انواع سیستم‌‎های مدیریت محتوا Open Source

سیستم مدیریت محتوا وردپرس

لوگوی سیستم مدیریت محتوای وردپرس
لوگوی سیستم مدیریت محتوای وردپرس

دلیل انتخاب وردپرس به عنوان اولین سیستم محتوای اپن سورس محبوبیت بالا و قابلیت‌های بسیار زیادی است که در اختیار کاربرانش قرار داده است. تعداد زیادی از سایت‌هایی که در فضای وب مشاهده می‎‌کنید، از همین پلتفرم استفاده می‌کنند.

این پلتفرم بسیار ساده بوده و استفاده از آن نیازی به دانش کدنویسی ندارد. بسیاری از افزونه‌های موجود در این پلتفرم تنها با یک کلیک فعال می‌شوند. قالب‌های آماده‌ای در این پلتفرم وجود دارد که می‎‌توانید با استفاده از آن‎ها سایت خود را ایجاد کنید. البته قابلیت شخصی‌سازی وبسایت نیز در وردپرس وجود دارد.

دومین ویژگی وردپرس به روز بودن آن است. در هر به‎ روزرسانی ویژگی‎‌های جدیدی اضافه شده و مشکلاتی که در پلتفرم وجود دارد، برطرف می‌شود.

از دیگر ویژگی‎‌های مثبت وردپرس نیز می‎‌توانیم به افزونه‎‌هایی اشاره کنیم که در دسترس کاربرانش قرار می‎‌گیرد. این افزونه‎‌ها موارد مربوط به سئو را نیز شامل می‎‌شوند.

سیستم مدیریت محتوای جوملا

لوگوی سیستم مدیریت محتوای جوملا
لوگوی سیستم مدیریت محتوای جوملا

جوملا نیز یکی از پلتفرم‌های آشنا برای مدیران وبسایت‌های مختلف است. این سیستم مدیریت محتوا امکانات خوبی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. علاوه بر این به راحتی روی وبسایت‌ها نصب شده و کار با آن بسیار آسان است. تقریبا تمام امکاناتی که جوملا در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد، رایگان است. شاید دلیل استقبال از این سیستم نیز همین باشد. همچنین این سیستم به صورت دوره‌ای به‌روز‌رسانی می‌شود و در هر به‌روز‌رسانی ویژگی و امکانات بهتری را در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد.

برای استفاده از این سیستم نیز همانند وردپرس نیازی به دانش برنامه‌نویسی نخواهید داشت. اگر یک وبلاگ شخصی دارید یا یک سایت فروشگاهی یا حتی یک سایت برای اطلاع‌رسانی می‌توانید به راحتی از این سیستم مدیریت محتوا استفاده کنید.

سیستم مدیریت محتوا دروپال

لوگوی سیستم مدیریت محتوای دروپال
لوگوی سیستم مدیریت محتوای دروپال

دروپال نیز یک سیستم مدیریت محتوا است که می‌توانید بدون داشتن دانش فنی از آن استفاده کنید. این سیستم از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند، همچنین به دلیل انعطاف‌پذیر بودن آن شما می‌توانید هر نوع سایت را با هر طراحی به راحتی با استفاده از آن راه‌اندازی کنید. این سیستم اگرچه رایگان است، اما برای ساخت وبسایت سفارشی نیازمند پرداخت هزینه است.

دروپال نیز مانند وردپرس تعداد زیادی قالب آماده برای وبسایت‌های مختلف را به صورت رایگان در دسترس کاربران خود قرار داده است. البته این موضوع را نیز در نظر داشته باشید که تنوع این قالب‌ها نسبت به دیگر سیستم‌های مدیریت محتوا کمتر است. از نظر امنیت نیز سیستم مدیریت محتوای دروپال، در سطح قابل قبولی قرار دارد.

سیستم مدیریت محتوا پی اچ پی نیوک

لوگوی سیستم مدیریت محتوای پی‌اچ‌پی نیوک
لوگوی سیستم مدیریت محتوای پی‌اچ‌پی نیوک

سیستم مدیریت محتوای بعدی در این مقاله، یک پلتفرم با کاربری آسان با قابلیت ساخت سریع وبسایت‌های ساده است. این پلفترم نیز به صورت رایگان است. اما از آنجایی که نمی‌توان ابزار‌های مختلف مربوط به سایت را به آن اضافه کرد، برای ساخت وبسایت‌های پیچیده نباید به سراغ آن رفت.

این سیستم نیز مانند دیگر پلتفرم‌ها به شما امکان ساخت یک وبسایت را بدون نیاز به نوشتن کد می‌دهد.

سیستم مدیریت محتوا مجنتو

لوگوی سیستم مدیریت محتوای مجنتو
لوگوی سیستم مدیریت محتوای مجنتو

این سیستم مدیریت برای فروشگاه‌هاست و با استفاده از آن می‌توانید یک فروشگاه اینترنتی را ایجاد کنید. بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی که این روز‌ها در وبسایت‌های مختلف می‌بینید از این پلتفرم استفاده می‌کنند. این سیستم دو نسخه را در اختیار کاربرانش قرار داده است. نسخه ساده‌تر به صورت رایگان بوده و نسخه پولی آن برای افرادی است که می‌خواهند کسب و کار‌های بزرگی را ایجاد کنند. البته از آنجایی که این سیستم Open Source است شما می‌توانید به راحتی تغییرات دلخواهتان را روی آن انجام دهید.

سیستم مدیریت محتوا پرستاشاپ

لوگوی سیستم مدیریت محتوای پرستاشاپ
لوگوی سیستم مدیریت محتوای پرستاشاپ

این پلتفرم نیز برای ساخت فروشگاه‌های اینترنتی ایجاد شده است. مهم نیست یک کسب و کار کوچک دارید یا بزرگ، این پلتفرم به شما کمک می‌کند تا بدون نیاز به دانش کدنویسی به راحتی وبسایت خود را ایجاد کنید. از نظر بسیاری از وبمستران بهترین سیستم مدیریت محتوا برای فروشگاه، پرستاشاپ است. تعداد زیادی از وبسایت‌های فروشگاهی موجود در فضای وب نیز به این پلتفرم اختصاص یافته است. این سیستم مدیریت کاملا رایگان است. از آنجایی که در دسته‌بندی Open Source قرار گرفته، شما می‌توانید تغییرات مورد نظر خود را در آن ایجاد کنید.

سیستم مدیریت محتوا اوپن کارت

لوگوی سیستم مدیریت محتوای اوپن کارت
لوگوی سیستم مدیریت محتوای اوپن کارت

اوپن کارت نیز یکی از پلتفرم‌‎های مربوط به ساخت وبسایت‌های فروشگاهی است. با استفاده از این سیستم می‌توانید به راحتی و بدون نیاز به داشتن دانش برنامه‌نویسی وبسایت خود را ایجاد کنید. این سیستم نه تنها برای وبسایت‌های فروشگاهی کوچک بلکه برای تمام فروشگاه‌های اینترنتی که به صورت پیشرفته کار می‌کنند، یک انتخاب مناسب است. اوپن کارت به راحتی مدیریت می‌شود و قالب‌های آماده‌ای را در اختیار کابرانش قرار می‌دهد. درگاه‌های بانکی، مشاهده جزئیات خرید، امکان استفاده به صورت چند فروشگاهی از مزیت‌های دیگر این پلتفرم است. این سیستم به صورت دور‌ه‌ای به‌روز‌رسانی می‌شود. همچنین قالب‌های آماده زیادی را برای طراحی یک وبسایت متناسب با نیازهای شما در اختیارتان قرار می‎‌دهد.

انواع سیستم‎های مدیریت محتوا اشتراکی

سیستم مدیریت محتوا Wix

سیستم‎ مدیریت محتوا اشتراکی ویکس
سیستم‎ مدیریت محتوا اشتراکی ویکس

یکی از ساده‌ترین پلتفرم‌های اشتراکی گه در فضای وب وجود دارد، ویکس است. این پلتفرم، در برگیرنده مجموعه بزرگی از پلاگین‌های ساده است. همچنین ابزار‌های مورد نیاز مانند Google Analytics نیز میان افزونه‌هی این سیستم دیده می‌شود. البته نمی‌توانیم بگوییم که این سیستم برای افرادی که نیازمند پلتفرم‌های پیچیده هستند، مناسب است. چرا که در زمان استفاده از آن مطمئنا با محدودیت‌هایی برای استفاده از ابزار‌های پیچیده‌تر روبه‌رو خواهند شد.

سیستم مدیریت محتوا اسکوئر اسپیس

سیستم‎ مدیریت محتوا اشتراکی اسکوار اسپیس
سیستم‎ مدیریت محتوا اشتراکی اسکوار اسپیس

این سیستم یکی دیگر از سیستم‌های مدیریت محتوای اشتراکی است. برای کار با آن نیازی به هاست و دامنه نخواهید داشت. همچنین بدون نیز به دانش فنی می‌توانید با ثبت نام در اسکوئر اسپس وبسایت خود را طراحی کنید. قابل‌هایی که این پلتفرم در اختیار شما قرار می‌دهد، باعث می‌شود تا بتوانید یک وبسایت متناسب با نیازتان را طراحی کنید.

اسکوئر اسپیس سعی کرده تا تمام امکانات خود را به صورت کاملا ساده در اختیار کاربرانش قرار دهد. اما نسبت به سیستم‌های Open Source ویژگی‌های محدودتری دارد. روش پرداخت هزینه برای سایت‎های فروشگاهی که با استفاده از این پلتفرم ایجاد شده‎‌اند، تنها در سه روش استریپ، پی پال و اپل پی خلاصه می‌‎شود که این می‌توانید یکی از ویژگی‎های منفی آن باشد. اما اگر می‌خواهید وبسایتی را ایجاد کنید که خیالتان از اداره کردن آن راحت باشد، اسکوئر اسپس می‌تواند گزینه خوبی برای شما باشد.

سیستم مدیریت محتوای اختصاصی چیست؟

پرداختن به سیستم مدیریت محتوا اختصاصی نیز در این مطلب خالی از لطف نیست. هر چند برای افرادی که در ابتدای کسب و کار خود هستند و نمی‎‌خواهند هزینه‎‌های بالایی را داشته باشند، چندان مناسب نیست.

در این سیستم، به صورت کاملا تخصصی رو‌ی وبسایت شما کار می‌شود و طراحی آن کاملا به صورت تخصصی است. استفاده از این سیستم مدیریت محتوا نیازمند زمان است و معمولا توسط برنامه‌نویسان و با پرداخت هزینه انجام می‌شود.

سخن پایان

ما سعی کردیم در این مطلب به بررسی بهترین سیستم مدیریت محتوا از نظر مدیران سایت و وبمستران بپردازیم. احتمالا تعداد این سیستم‌ها بیشتر از آن چیزی است که در این مطلب عنوان شده است، اما آنچه که مهم است، انتخاب پلتفرمی است که بتواند نیاز‌های شما و کاربرانتان را به بهترین شکل ممکن پاسخ دهد. با مقایسه سیستم‌ های مدیریت محتوا می‌توانید به راحتی بهترین گزینه را برای ساخت وبسایت خود انتخاب کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − یک =