شما هر چقدر هم توی آبکش آب بریزی نمیتونی پرش کنی! چون اون کلی سوراخ داره تهش! اگه بخوایی اون رو پر کنی اول باید تمام سوراخ‌های آبکش رو بگیری تا بتونی اون رو پر از آب بکنی! حالا مشکلات عملکردی وب سایت هم همینن! یعنی مثلا شما کلی زحمت میکشی و سئو داخلی سایتت رو رعایت میکنی، سئو خارجی رو با دقت تمام انجام میدی، سوشیال سیگنال به سمت وب سایتت ایجاد میکنی، اسکیمای ویدیو برای صفحاتت میزنی و کلی کار دیگه! ولی تا زمانی که وب سایتت ایرادهای عملکردی و اجرایی داره، تمام زحماتت باد هواست و اینجوری سایتت رشد نمیکنه!
حالا چیکار کنیم؟ شما قبل از شروع فعالیت‌های سئویی روی وب سایتت، اول باید ایرادهای عملکردی و اجرایی وب سایتت رو برطرف کنی، بعدش حالا بشینی و آموزش سئو وردپرس رو ببینی و قدم به قدم اون رو روی وب سایت خودت اجرا کنی و از رشد و افزایش بازدید وب سایت خودت لذت ببری! لطفا تا انتهای این مقاله به حرفام گوش بده تا بتونم منظورم رو بهتر بهت برسونم.

ایرادات مخفیه سایت دیگه چی هستند؟

ایرادات مخفی سایت، همون اررورهایی هستند که تو از وجودشون خبر نداری و اون اررورها داره به کاربرها نمایش داده میشه و بخاطر همین شما کلی کاربر از دست میدی و وب سایتت روز به روز کم اعتبار میشه پیش کاربرهایی که گوگل به سایتت میفرسته!

از اونجایی که ما خودمون خیلی با وب سایت خودمون کار نمیکنیم و بیشتر اوقات خودمون رو توی بخش مدیریت وب سایت میگذرونیم، خیلی از مواقع تا زمانی که یه کاربری یکی از ایرادهای سایت رو بهمون نگه، اصلا متوجه وجود ایراد توی سایت نمیشیم!

راه‌های شناسایی اررورهای سایت

یک. کار کردن با وب سایت خودمان

تو این روش شما باید به‌صورت روزانه ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت با وب سایت خودتون مثل کاربر غریبه کار کنید و از قسمت‌های مختلف اون استفاده کنید تا در صورتی که در قسمتی از وب سایت ایرادی وجود داره، از اون مطلع بشید و اون مشکل رو برطرف کنید.

ولی واقعا این روش خیلی کاربردی نیست، چون شما نمی‌تونید هر روز ۱ ساعت از وقتتون رو برای همچین کار خیلی ساده‌ای تلف کنید و بجاش میتونید توی اون ۱ ساعت کلی کار مهم دیگه انجام بدین، مثل ضبط ویدیو جدید، تولید پادکست صوتی یا تولید محتوا برای سایت.

دو. گذاشتن فرم نظرسنجی از کاربران

تو این روش شما باید با یکی از افزونه‌های فرم ساز وردپرس، مثلا افزونه گراویتی فرم یا Quform، یک فرم نظرسنجی از قسمت‌های مختلف سایت تهیه کنید و اون رو در وب سایتتون در معرض دید قرار بدین تا کاربرها درمورد قسمت‌های مختلف سایت نظرات خودشون رو بدن.

این روش هم خیلی جواب نمیده، چون توی فرم نظرسنجی کاربر چجوری میخواد توضیح بده که فلان جای سایتت ایراد داره و اررورش رو برات بنویسه! در ضمن در بیشتر مواقع مردم اصلا حوصله‌ی پر کردن فرم نظرسنجی رو هم ندارن.

سه. استفاده از سیستم‌های دریافت بازخورد مثل هانتانا و hotjar

ما یه سری ابزار برای شناسایی رفتار کاربرها توی وب سایت داریم مثلا سرویس خارجی هات جار (Hotjar) یا سرویس ایرانی هانتانا که شبیه همون Hotjar هستش، که اینا میان و یه سری ابزارها به ما میدن که ما میتونیم یه بازخوردی از مشتری‌ها بگیریم و از ایرادات و یا رضایت کاربران سایت مطلع بشیم!

ولی خب این ابزارهاام بیشتر درمورد بررسی عملکرد کلی وب سایت هست و رضایت کلی کاربران از وب سایت رو مورد سنجش قرار میده و نمیتونه بگه دقیقا در فلان قسمت سایتت ایراد وجود داره!

چهار(بهترین روش). بررسی فایل اررور لاگ (Error Log) سایت

ما یک فایلی در وب سایت‌های وردپرسی داریم که در مسیر public_html هاست وب سایت و با نام error_log.txt وجود داره که سیستم وردپرس به‌صورت خودکار تمام ایرادات‌هایی که به هر دلیل در وب سایت شما رخ میده رو با تمام ریز جزئیات در اونجا ثبت و ضبط میکنه!

حالا به کمک این فایل اررور لاگ شما میتونید به راحتی به‌صورت هفتگی یا ماهیانه یه سری به این فایل بزنید و از بروز اررور‌های مختلف در وب سایت خودتون آگاه بشید و سریعا اقدام به برطرف کردن اون مشکل کنید.

فایل error_log در مسیر public_html
فایل error_log در مسیر public_html

فایل اررور لاگ (Error Log) چیست؟ به زبان ساده

فایل error_log یک فایل متنی هست که به‌صورت خودکار در هاست ایجاد میشه و گزارش ۳۰۰ اررور اخیر به‌وجود آمده در سایت رو با جزئیات کامل در خودش ثبت میکنه. حتی وقتی پوسته وب سایت شما به دلایل مختلف هشدارهایی رو ایجاد میکنه، این هشدار به‌صورت خودکار در این فایل ثبت و ذخیره میشه.

فایل اررور لاگ دقیقا در کجای هاستینگ است؟

برای دسترسی به فایل اررور لاگ هاست وب سایت خودتون لطفا مراحل زیر رو طی کنید:

  1. وارد سی پنل یا دایرکت ادمین هاست وب سایت خودتون بشید.
  2. وارد بخش مدیریت فایل (File Manager) بشید.
  3. وارد پوشه public_html بشید.
  4. در بین فایل های موجود، به دنبال فایلی با نام error_log.txt بگردید.
  5. روی فایل کلیک راست کرده و نمایش را انتخاب کنید.
فایل error_log کجای هاست است؟
فایل error_log کجای هاست است؟

فایل اررور لاگ به‌صورت پیشفرض مخفی است!

اگه مخفی هست چکار کنیم تا بتونیم اون رو ببینیم؟ باید در قسمت File Manager هاست وب سایتتون قابلیت نمایش فایل‌های مخفی رو فعال کنید، یا اگر تخصص این کار رو ندارید میتونید به راحتی به پشتیبان هاست وب سایت خودتون اطلاع بدید تا اونا این کار رو برای شما انجام بدن.

فایل error_log در قسمت File Manager هست
فایل error_log در قسمت File Manager هست

نتیجه گیری فایل error_log.txt

با توجه به این همه حرفی که در بالا، همیشه سعی کنید به صورت دوره‌ای یه سری به فایلی که اسمش رو بردم بزنید و اگر ارروری توش دیدین سریع پیگیرش بشید که اگه ایراد خیلی بزرگی هست اون رو برطرف کنید و اگه ایرادی از سمت پوسته شما هست از پشتیبان پوسته اون رو پیگیری کنید و یه فکری به سلامتی و عملکرد صحیح وب سایت خودتون کنید. امیدوارم از این محتوا استفاده کرده باشین.

سوالات متداول درمورد فایل Error Log هاست

روش‌های شناسایی اررورهای سایت چیست؟

1. کار کردن با وب سایت
2. گرفتن بازخورد از کاربران
3. استفاده از فایل error_log.txt

اررورهای مخفیه سایت دیگه چی هستند؟

همون ایرادهایی که در سایت وجود دارن و به دلیل اینکه ما با سایت خودمون کار نمی‌کنیم، اصلا متوجه وجود اون اررورها در سایت خودمون نمیشیم!

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − هفت =