تاثیر تعداد کلمات مقاله روی سئو

تاثیر تعداد کلمات مقاله روی سئو


به نظر شما مقاله بلند برای یک وبسایت مناسب‌تر است یا کوتاه؟

شاید از نظر بسیاری از افراد پرداختن به این موضوع چندان مهم نباشد، اما الگوریتم‌های جدید گوگل، خلاف این موضوع را به ما ثابت کرده است. اما آیا تنها تعداد کلمات مقاله موجود در یک مقاله می‌تواند دلیل محکمی برای کسب رتبه‌های بالای گوگل باشد؟

مقاله طولانی یا کوتاه؟

پر کردن صفحات دفتر انشاء، تجربه‌ای است که همه ما در زمینه نویسندگی با آن روبه‌رو شده‌ایم. در آن زمان معیار خوب بودن یک انشاء، تعداد کلماتی بود که در آن به کار برده می‌شد.

گوگل به بررسی هر یک از صفحات سایت ما می پردازد و سپس بر مبنای محتوای موجود در آن تصمیم می گیرد که چه جایگاهی را برای آن در نتایج جستجوی گوگل تعیین کند. اینکه در آن روز به انتشار چه تعداد مقاله پرداخته باشید، اهمیتی ندارد، بلکه آنچه برای گوگل مهم است کیفیت و ارتباط معنایی هریک از آنها است.

مطابق با استراتژی تولید محتوای و همچنین قدرت اجرایی تیم خود، به مشخص کردن تعداد مقالات خواهیم پرداخت.

به عنوان مثال، فعالیت سایت پردیسان سیستم در زمینه آموزش سئو بوده و جهت منتشر نمودن مقالات جدید با موضوعات زیادی روبرو هستیم که هر یک با تکمیل کردن قسمتی از پازل محتوایی، قادر به پاسخگویی به پرسش های مخاطبین می باشند. توانمندی و برنامه زمانی، تعیین کننده انتشار تعداد مقالات در هفته است.

در صورت داشتن دو نویسنده مجرب در تیم مان، بایستی در هفته به نوشتن سه مقاله تخصصی بپردازیم، اما در صورت وجود یک نویسنده در تیم، نبایستی تولید شش مقاله تخصصی در هفته را از او انتظار داشته باشیم. چرا که این امر سبب کاهش کیفیت محتوا می گردد.
بر مبنای تجزیه و تحلیل و هدف گذاری صورت گرفته، اقدام به انتشار هر محتوایی در سایت خود می کنیم، چرا که در صورتی که یک مقاله بی کیفیت و ضعیف را برای موضوعی با جستجوی بالا تولید نماییم، این امر نه تنها به مقوله سئو کمکی نخواهد کرد، بلکه به از بین رفتن فرصت های مهم نیز می انجامد.

زیرا احتمال دارد زمانی را جهت بازبینی و اصلاح محتوا اختصاص ندهیم و شاید این فکر در ذهن ما به وجود آید که قبلا در رابطه با این موضوع محتوایی را نگارش نموده ایم و دیگر به آن توجهی نکنیم. بر این اساس، توصیه ما این است که تعداد تولید محتوا را طبق توان تیم مربوطه مشخص نماییم. در این خصوص، کیفیت مهم تر از کمیت می باشد که باید به آن دقت شود.

تاثیر تعداد کلمات روی سئوی مقاله

این موضوع در مورد مقالات نیز تا حدودی صدق می‌کند اما نه همیشه!!!
در واقع نوشتن یک مقاله برای وبسایت، علاوه بر طول و تعداد کلمات فاکتور‌های دیگری را نیز در بر می‌گیرد. به همین دلیل پاسخ دادن به سوالی که در عنوان این بخش آورده شده، آن هم در شروع مطلب کمی مشکل است. بهتر است این سوال را در انتها و پس از بررسی موارد موثر در انتخاب نوع محتوا پاسخ دهیم.

تاثیر محتوای طولانی و با کیفیت بر سئو وبسایت

برای پرداختن به میزان تاثیر این فاکتور روی سئوی سایت، به سراغ یکی از الگوریتم‌های مهم گوگل رفتیم. الگوریتم پاندا به خوبی این موضوع را برای ما مشخص می‌کند. در واقع این الگوریتم، یکی از ویژگی‌های مهم که در سئوی سایت موثر است را ارائه مطالب طولانی می‌داند. این موضوع به خوبی نشان دهنده اهمیت مطالب طولانی و تاثیر آن در سئو است. اما باید به یک سوال در اینجا پاسخ داد. آیا هر مطلب طولانی می‌تواند روی سئوی سایت تاثیر مثبت داشته باشه؟
در واقع زمانی که یک مطلب طولانی باشد، می‌تواند برای مخاطب مفیدتر باشد. اگر مطلب به صورت جذاب نوشته شده باشد، خواننده از مطالعه آن لذت می‌برد، حتی اگر این مطلب یک مقاله چند هزار کلمه‌ای باشد.
در مقاله‌های طولانی می‌توان تمام جزئیات یک موضوع را بررسی کرد. به همین دلیل این محتوا می‌تواند برای خواننده جذاب باشد و زمان بیشتری را در صفحه شما بگذراند که این یک امتیاز مثبت برای شماست.
دلیل دیگری که مقاله طولانی را از نظر سئو مناسب می‌داند، این است که مخاطبانتان از شما به عنوان یک مرجع یاد می‌کنند. بنابراین باعث می‌شود تا ورودی کاربران به وبسایت شما بیشتر شده و در نتیجه روی رتبه‌بندی سئو موثر باشد.
در نهایت نیز مقالات طولانی باعث می‌شوند تا کاربر نیازی به مراجعه به صفحات دیگر نداشته و تمام اطلاعات مورد نیاز خود را تنها در همانجا به دست آورد و این یعنی ماندگاری بیشتر او در صفحه مورد نظر شما که این هم از نظر سئو مهم و ضروری است.

ایده آل‌ترین تعداد کلمات محتوای وبسایت

در واقع نمی‌توانیم حداقل و حداکثری برای تعداد کلمات داشته باشیم. بهتر است قبل از پرداختن به تعداد کلمات، کیفیت را بررسی کنیم.
البته اگر بخواهیم به سراغ افزونه‌های سئو برویم، حداقل تعداد کلمات را از ۳۰۰ در نظر گرفته‌اند. با اینحال انتخاب تعداد مناسب، کاملا سلیقه‌ای است. اما هرچه این تعداد بیشتر باشد، اعتبار شما نزد گوگل بیشتر شده و به دریافت رتبه بهتر کمک می‌کند.
مهم این است که شما در چند کلمه می‌توانید آنچه که در ذهنتان است را به خواننده منتقل کنید.

شما بایستی زمان و هزینه کافی را جهت تولید محتوای با کیفیت در نظر بگیرید. این بودجه است که بین کیفیت و کمیت تعادل برقرار می کند. به نخستین مسئله ای که پیش از مشخص کردن تعداد مقالات در هفته باید توجه نماییم، ماهیت کسب و کارمان و همچنین منابع موجود در دسترس مان است.

Huffington Post که یکی از بزرگترین سایت وبلاگی جهان محسوب می گردد، به انتشار یک مقاله جدید در هر 58 ثانیه، چیزی حدود 1600 تا 2000 پست در روز می پردازد.

شاید پاسخ ما به این پرسش که بایستی به نوشتن چند مقاله در هفته بپردازیم، این است که هر چه این تعداد بیشتر باشد، بهتر است.

ولی چنین پاسخی می تواند یک سوی ماجرا باشد. از جهت دیگر، برخی از سایت ها فقط با منتشر کردن 32 مقاله تخصصی توانسته اند رتبه اول تا سوم را در بین عبارت های مهم و پر جستجو در سئو به خود اختصاص دهند که نمونه ای از این سایت ها Backlinko می باشد.

جواب پرسش فوق شاید برای شخصی که از دانش و تجربه زیاد در زمینه سئو برخوردار است، کاملاً مشخص باشد، اما یافتن یک عدد منطقی در زمینه تعداد مقالات، برای کسانی که اخیراً با مقوله تولید محتوا و سئو آشنایی پیدا کرده اند، اهمیت زیادی دارد.

در صورتی که شما نیز از افرادی هستید که در این دسته بندی قرار دارید، جای نگرانی نیست، پیشنهاد ما به شما این است که به موارد ذکر شده در این مقاله توجه نمایید.

چرا که بکارگیری این نکات، سبب بهینه سازی بودجه خزش سایت شما شده و به تدریج قادر به دریافت ورودی بیشتری از گوگل خواهید بود.

فاکتور‌های مهم در انتخاب تعداد کلمات در یک مقاله

فاکتور‌های مهمی برای نوشتن یک مقاله وجود دارد که از میان آن‌ها 3 فاکتور برای مقالات طولانی مهم‌ترند.

شناسایی هدف کاربر

اولین فاکتور مربوط به هدف کاربر است. مخاطب شما به دنبال چه چیزی است؟ موضوع مورد نظر او چیست؟
موضوع می‌تواند تعیین‌کننده تعداد کلمات باشد و روی این تعداد موثر است. مطلبی که برای یک وبسایت خبری نوشته می‌شود، معمولا کوتاهتر از محتوای یک مقاله مشاوره‌ای است. یا محتوایی که مربوط به توضیح یک محصول باشد، نسبت به بقیه کوتاهتر است.

جستجو در میان رقبا

برای آنکه بتوانید متوجه شوید چه تعداد کلمه‌ای برای موضوع نوشته شما مناسب‌تر است، می‌توانید قبل از شروع کلمه کلیدی مورد نظرتان را در گوگل جستجو کنید. با مقایسه وبسایت‌های مختلف متوجه خواهید شد که چه تعداد کلمه‌ای برای مقاله شما مناسب‌تر است؟

انتخاب صحیح کلمات

برای نوشتن یک مطلب طولانی تنها محتوا را پر نکنید. سعی کنید به دنبال کلماتی بگردید که ارزش قرار دادن درون مقاله را داشته باشند. قرار دادن کلمات اضافی می‌تواند باعث کاهش ارزش محتوای شما شود.

آیا گوگل تعداد کلمات را می‌شمارد؟

گوگل اگرچه روی تعداد کلمات حساس است اما هیچگاه فردی را برای شمردن تعداد کلمات موجود در یک مقاله استخدام نکرده است!
گوگل با توجه به بازخوردی که از کاربران در صفحات شما می‌گیرد، امتیاز آن صفحه را مشخص می‌کند. هر مقاله‌ای با هر تعداد کلماتی می‌تواند از نظر گوگل بهترین باشد. اما اگر می‌گوییم مقالات طولانی بهتر هستند، برای این است که تاثیر بهتری را به دلایلی که در بالا عنوان شد روی مخاطب دارند.

مزایای استفاده از مقاله بلند در وب سایت چیست؟

همانطور که در بالا هم عنوان شد، زمانی که یک محتوای طولانی در صفحه‌ای قرار می‌گیرد، خواننده بیشتر در آن صفحه توقف می‌کند. این فرایند به موتور‌های جستجو می‌فهماند که محتوای قرار گرفته در این صفحه برای کاربر جذاب است و این یک مزیت برای وبسایت شماست. از طرفی موتور‌های جستجو مقالاتی که طول بیشتری دارند را بهتر درک می‌کنند. چرا که در مقالات طولانی‌تر تعداد کلمات کلیدی نیز بیشتر است. این کلمات کلیدی است که مطلب شما را به گوگل می‌فهماند. بنابراین هرچه تعداد کلمات مقاله بیشتر باشد، مطلب شما برای گوگل قابل فهم‌تر می‌شود.

مقاله پیشنهادیی ما: بهترین شرکت‌های تولید محتوا کدام‌اند؟ ⭐به همراه آموزش ویدیویی⭐

تاثیر تعداد کلمات در مقاله بر روی نرخ تبدیل

نرخ تبدیل به معنی وارد شدن یک مخاطب به صفحه مورد نظر شما و خرید از آن است. می‌خواهیم ارتباط بین مقالات طولانی و این فاکتور مهم را با هم بررسی کنیم.
فرض کنید یک فروشگاه اینترنتی موبایل داشته و می‌خواهید مقاله‌ای در مورد محصولی در وبسایتتان منتشر کنید.
برای نوشتن یک مقاله در مورد گوشی موبایل، باید تمام جوانب در نظر گرفته شود. در واقع مخاطبی که وارد وبسایت شما می‌شود، باید بتواند با خواندن مطلب شما به تمام سوالات خود دست پیدا کند.

در این مواقع دو حالت پیش می‌آید:

  1. محتوای شما کوتاه و ناقص است. بنابراین مخاطب برای پیدا کردن برخی از سوالات باید به سراغ وبسایت دیگری برود و احتمالا خرید نهایی را از آنجا کند.
  2. مقاله شما طولانی و کامل بوده و به تمام سوالات مخاطب پاسخ داده شده است. بنابراین در نهایت او را به سمت خرید از وبسایتتان سوق می‌دهد.

با همین یک مثال ساده متوجه خواهید شد که یک مقاله طولانی چگونه می‌تواند روی نرخ تبدیل موثر باشد.

چگونه یک مقاله طولانی بنویسیم؟

اگرچه نوشتن یک مقاله بلند برای افرادی که تا کنون هیچ مقاله بلندی ننوشته‌اند کمی سخت است، اما با کمی تمرین شدنی است. چیزی که هر نویسنده‌ای در این مواقع به آن احتیاج دارد، تجربه و کمی زمان است.
افرادی که به تازگی می‌خواهند نوشتن مقاله بلند را تجربه کنند، باید از تعداد کلمات کوتاهتر شروع کنند. برای شروع، یک مقاله هزار کلمه‌ای می‌تواند‌ ایده‌آل باشد. شاید در ابتدا نیاز داشته باشید که زمان بیشتری را برای نوشتن این مطالب سپری کنید اما در نهایت با تجربه‌ای که کسب می‌کنید، این زمان به میزان زیادی کاهش پیدا می‌کند.
دقت داشته باشید که به هیچ عنوان نباید برای افزایش تعداد کلمات مقاله، از واژه‌های تکراری و اضافی استفاده کنید.

برای نوشتن یک محتوای بلند باید ابتدا تمام اطلاعات را جمع آوری کنید. یک طرح دقیق از آنچه که می‌خواهید بنوسید را به همراه عناوین مورد نظرتان طراحی کنید. در ابتدا هر آنچه در ذهنتان می‌آید را یادداشت کرده و در نهایت آن را ویرایش کنید.

رابطه تعداد کلمات مقاله با سرعت ایندکس

درباره زمان انتشار مقاله، نخستین نکته ای که باید مورد توجه قرار دهید این است که گوگل به ثبت روزهای انتشار محتوا در سایت می پردازد.

در صورتی که مثلاً روز سه شنبه دست به انتشار مقاله جدید می زنیم و به همین شکل کار خود را برای مدت طولانی ادامه دهیم، ربات های گوگل همین روز در هفته را جهت مراجعه به سایت ما انتخاب کرده و در واقع به این روز عادت خواهند کرد.

از این رو، بر اساس مقالات مختلف پیشنهاد می گردد که به انتخاب روز و ساعت معینی جهت انتشار محتوای خود بپردازید تا از این طریق ایندکس مقالات شما توسط گوگل زودتر انجام شود.

یکی از مواردی که باید به یاد داشته باشید این است که هیچگونه رابطه ای بین سرعت ایندکس صفحه و جایگاه آن در نتایج جستجو وجود ندارد. به عبارت دیگر، ایندکس سریعتر، دلیلی بر کسب جایگاه بهتر در گوگل نمی باشد.

یکی از نکات حائز اهمیت در سئو تا چندین سال اخیر، برخورداری از برنامه زمانی معین جهت انتشار محتوا به شمار می آمد. در حالی که امروزه، ابزارهای کاربردی در پنل گوگل سرچ کنسول معرفی شده است و از این طریق امکان درخواست ایندکس جهت یک آدرس خاص به وجود آمده است، در نتیجه مسئله زمان انتشار محتوا اهمیت چندانی ندارد. در صورتی که تاکنون مقاله خود را در ساعت یا روز مشخصی منتشر می کردید، بهتر است دیگر به انجام این کار نپردازید.

همچنین، میان بودجه خزش سایت ما و سرعت ایندکس شدن مقالات جدید رابطه مستقیمی وجود دارد. زمانی که سایت ما دارای نرخ انتشار محتوایی و تعداد صفحات بالا باشد، اینجاست که بودجه خزش اهمیت می یابد.

برای مثال، در صورت افزودن 20 مقاله، محصول یا دسته بندی جدید در طول روز به سایت، مدیریت بودجه خزش بسیار اهمیت پیدا می کند، زیرا که نمی توانیم به شکل دستی تمامی این صفحات را به گوگل معرفی نماییم.

در صورت محدود بودن تعداد صفحات سایت ما و همچنین پایین بودن نرخ تولید محتوا، دیگر نیازی به مدیریت بودجه خزش نخواهیم داشت. برای مثال، در صورتی که دست به انتشار 2 تا 5 مقاله در هفته می زنیم، به سادگی می توانیم آن ها را به گوگل معرفی کرده، بدون اینکه زمان زیادی را صرف این کار کنیم.

سخن پایانی

اگرچه تعداد کلمات مقاله تا حدودی در سئوی یک وبسایت موثر است اما دقت داشته باشید که برای رسیدن به رتبه‌های بالاتر تنها تعداد کلمات مد نظر نخواهد بود. عوامل مختلفی روی سئو موثرند که باید به آن‌ها نیز توجه کنید. صرفا وجود یک مقاله طولانی با تعداد کلمات زیاد در یک صفحه نمی‌تواند نشان دهنده کیفیت آن باشد.

در واقع برای بیشتر مشاغل، ارائه حدود 12 مقاله تخصصی در یک ماه مناسب می باشد. باید بدانید که با تقویت تیم اجرایی تولید محتوا، می ‌توان به مقالات بیشتر و موفقیت در سئو دست یافت.

بهتر است جهت یادگیری اصولی تولید محتوا با کیفیت بالا، در دوره‌ های آموزشی شرکت نمایید. سپس محتوا هایی که تولید می‌ کنید را بررسی نمایید و آنهایی که سبب افزایش بازدید سایت شما می شوند را به عنوان الگو قرار دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 1 =