نام دامنه چیست؟

نام دامنه چیست؟


هر خونه، فروشگاه، آموزشگاه، بیمارستان، شرکت و غیره همگی یه آدرس مشخص دارن! در واقع آدرس، موقعیت جغرافیایی محل مورد نظر شما رو روی کره زمین مشخص می کنه! دنیای مجازی هم مثل دنیای واقعیه ? یعنی هر وب سایتی باید یه آدرس توی دنیای اینترنت داشته باشه که مشخص باشه کاربران اینترنت می خوان کجا برن و به کدوم سایت سر بزنن!

هر سایتی یک آدرس مشخص داره که تو زبان فارسی بیشتر بهش “دامنه سایت” می گیم. وقتی کسی می خواد از اینترنت استفاده کنه باید این آدرس ها رو تایپ کنه یا از موتورهای جستجوگر مثل گوگل بخواد که بر اساس موضوع و کلمات کلیدی مد نظر اون بگردن و آدرس سایت های مرتبط را بهش معرفی کنن. مثل آدرس وب سایت پردیسان سیستم (www.PardisanSystem.com)

وقتی تصمیم می گیرین یه وب سایت طراحی کنین، اولین چیزی که طراح سایت ازتون می خواد، انتخاب و ثبت دامنه وب سایت است. حتی خیلی از شرکت‌های طراحی سایت خودشون کار خرید و ثبت دامنه رو براتون انجام میدن و فقط از شما میپرسن که دوست دارید اسم دامنه وب سایتتون چی باشه. تو این مقاله می خوایم شما را با این مفهوم آشنا کنیم و بهتون بگیم که یک دامنه خوب چه مشخصاتی داره و چه جوری ثبت میشه.

دامنه سایت 2 بخش داره!

اسم دامنه

هر دامنه دو بخش داره که اولی اسم دامنه اس که شما باید به عنوان صاحب و مدیر سایت انتخاب کنین. این قسمت، قسمت خیلی مهمیه. حتما باید ساده و جذاب باشه. البته مرتبط با کارتون و برنامه های برندسازیتون هم باشه. در واقع کاربرای شما بیشتر همین قسمت رو یاد می گیرن و ازش استفاده می کنن. اصل کلی این که کاربراتون باید خیلی راحت بتونن این قسمت آدرس سایت شما رو تو ذهنشون نگه دارن. برای مثال شرکت ما این قسمت رو بصورت PardisanSystem انتخاب کرده و مجموعه دیجیکالا این قسمت رو بصورت digikala انتخاب کرده.

پسوند دامنه

قسمت دوم هر دامنه، پسونده که باز هم شما انتخاب می کنین اما از بین گزینه های موجود! برای این قسمت گزینه هایی مثل ir، org، com و …. دارین که هر کدوم معنی خاص خودش رو داره. مثلا ir میگه که سایت شما ایرانیه یا com میگه که سایت متعلق به مجموعه ای که فعالیت اقتصادی می کنه. بهتره با این گزینه ها آشنا بشین و پسوند مناسب خودتون رو انتخاب کنین. بد نیست بدونین که هزینه این پسوند ها با همدیگه فرق داره. برای مثال پسوند  ir قیمت خیلی مناسبی داره. com هم رایج ترین پسوند جهانه. با این انتخاب ها، شما آدرس سایت خودتون رو می سازین. برای مثال شرکت ما این قسمت رو بصورت .com انتخاب کرده و دیجیکالا هم همینطوره.

مطالعه پیشنهادی: تفاوت دامنه .com و .ir در چیست؟ کدام بهتر است؟

بخش‌های مختلف نام دامنه
بخش‌های مختلف نام دامنه

دامنه مثل اثر انگشت برای هر فرد خاصه!

دامنه یعنی اثر انگشت هر سایت! پس در واقع 2 نفر نمیتونن 1 اسم و پسوند رو انتخاب کنن! یعنی شما نمیتونی صاحب digikala.com بشی ? چون اون رو قبلا شخص دیگه ای خریده! یعنی وقتی دارین اسم و پسوند انتخاب می کنین باید حواستون باشه که این اسم و پسوندی که تو ذهن شماست قبلا انتخاب نشده باشه. اما از کجا بفهمین که این اسم و پسوند کنار هم قبلا ثبت شده یا نه؟ سایت هایی که خدمات ثبت دامین میدن معمولا جایی رو برای استعلام دارن. شما آدرس مورد نظرتون رو می نویسین و بهتون میگن که این آدرس قبلا ثبت شده یا نه. اگر آدرس مورد نظر شما قبلا ثبت نشده باشه اصطلاحا میگن که دامنه آزاده و شما می تونین ثبتش کنین.  خیلیا ترجیح می دن اسم موردن نظرشون رو با پسوند های رایج مختلف مثل ir  و com ثبت کنن که این پسوند ها دست کسی نیوفته.

یادتون باشه دامین ها با هر نوع پسوندی یک قیمت مشخص دارن اما خیلی هام دامنه هایی با اسم جذاب ثبت می کنن و با قیمت های بالایی می فروشن که این کار خودش یک شغل محسوب میشه.

مالکیت دامنه، اجاره‌ای است! نه همیشگی!

یه نکته مهم هست که باید یادتون باشه! معمولا وقتی دامنه رو انتخاب و ثبت می کنین، از همون تاریخ ثبت دامنه تا یک سال این دامین متعلق به شماست و بقیه نمی تونن ازش استفاده کنن. به اصطلاح برای اونها آزاد نیست اما بعد از یک سال اگر دامین مورد نظرتون رو تمدید نکنین قابل واگذاری به بقیه اس و برای اونها آزاد میشه. معمولا جاهایی که ازشون دامنه می خرید چند روز یا چند هفته مونده تا پایان مهلت بهتون خبر میدن که اگر تمایل داشتن نسبت به تمدید اقدام کنین. معمولا هر سال هم قیمت ها تغییر می کنه. شما می­تونین دامینی رو ثبت کنین و برای سال های طولانی اونو تمدید کنید اما هرگز سایتی برای این دامین ها طراحی نکنید. نداشتن سایت باعث نمیشه که دامنه آزاد باشه و دیگران بتونن ازش استفاده کنن.

آیا میشه دامنه سایت رو تغییر داد؟

ممکنه مدتی حتی برای سال ها از یک دامنه برای سایت خودتون استفاده کرده باشین و به هر دلیلی بخاین که دامین سایت رو تغییر بدین. مثلا خدایی نکرده یادتون بره و دامنه رو تمدید نکنین و کس دیگه ای اونو ثبت کنه. تغییر دامین از نظر فنی شدنیه البته به اقدامات فنی و بررسی های مختلف نیاز داره. ما توصیه می کنیم در انتخاب دامین نهایت دقت رو داشته باشین و تا مجبور نشدین دامین رو تغییر ندین. چون این کار از نظر بازاریابی و برندسازی هم عواقب زیادی داره. شما کلی هزینه می کنین تا سایتون رو با یه دامین به مخاطب معرفی کنین بعد باید دوباره هزینه کنین و سایت با دامنه جدید رو به مخاطباتون معرفی کنین. بد نیست بدونین که موتورهای جستجو مثل گوگل هم دامنه های قدیمی تر و معتبر تر میدونن و در اولویت جستجو می زارن.

مطالعه پیشنهادی: آموزش انتخاب نام دامنه وب سایت

دامنه سایت با URL سایت یکسان نیست

 ممکنه در مورد URL هم شنیده باشین یا ببینین که تو خیلی از مقالات از این اصطلاح استفاده شده. این اصطلاح و دامنه مشابهن ولی یکی نیستن. اگه بخوایم خیلی ساده توضیح بدیم آدرس اصلی هر سایت رو می گیم دامنه. برای مثال https://www.pardisansystem.com آدرس سایت ماست. هر سایتی صفحات مختلفی داره و هر صفحه URL خاص خودش رو داره. مثالا وقتی وارد سایت ما می شید و روی قسمت های مختلف کلیک می کنید در ادامه دامنه یه اسلش می خوره و آدرس مخصوص اون صفحه نوشته میشه که اونو میگیم URL. مثلا اگه تو منوی اصلی روی خدمات ما کلیک کنید و به قسمت طراحی وب سایت برین آدرس صفحه رو تو تب بالا به این صورت می بینین https://www.pardisansystem.com/website-design/ که همون URL اون صفحه اس. هر URL هم منحصر به فرده و متعلق به یک صفحه اس. یا اگه بخایم یه جور دیگه بگیم هر صفحه ای  URL خاص خودش رو داره.

استفاده از چند دامنه برای یک سایت ممکنه؟

ممکنه براتون سوال باشه که آیا می تونین برای یه سایت چند تا دامنه داشته باشین؟ یعنی چند تا آدرس کاربر رو به یه سایت هدایت کنه. به هر دلیلی ممکنه نیاز داشته باشین تا برای سایت خودتون از چند تا آدرس استفاده کنین. باید بگیم که از نظر فنی میشه این کار رو کرد البته اگر هاست مناسب این کار رو داشته باشین. اما این که انجام این کار توصیه میشه یا نه یا این که استفاده از دو آدرس چه تاثیری روی سئو و اعتبار شما از نظر موتورهای جستجو داره، بحث دیگه ایه. اگه قصد همچین کاری رو دارین حتما از طراح سایتتون بخاین تا در مورد جزئیات این موضوع بهتون توضیح بده.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − شش =