وردپرس چیست؟ چرا باید از وردپرس استفاده کنیم؟

وردپرس چیست؟ چرا باید از وردپرس استفاده کنیم؟


به احتمال زیاد تا حالا بارها اسم وردپرس به گوشتون خورده. اگه قصد طراحی سایت داشته باشین یکی از اصلی ترین سوالاتی که باید بهش جواب بدین این که دوست دارین طراحی سایت شما با سیستم های مدیریت محتوای آماده انجام بشه یا براتون با کد نویسی سایت اختصاصی طراحی بشه. خوب برای این که جواب این سوالات رو بهتر بدین و بتونین تصمیمات بهتری بگیرین، می خوایم سیر تا پیاز وردپرس رو بهتون معرفی کنیم و شما رو با سیستم های مدیریت محتوا آشنا کنیم.

وردپرس؛ محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا

سال های قبل یعنی قبل از این که سیستم های مدیریت محتوا به وجود بیان هر کسی که میخواست سایت داشته باشه باید می رفت پیش یه طراح سایت. طراح سایت هم کسی بود که برنامه نویسی بلد بود. شما خواسته هاتونو می گفتین و اون براتون با کد نویسی سایت رو آماده می کرد. دقیقا مثل این که برین پیش خیاط و لباسی رو که می خواین سفارش بدین. طراحی سایت هزینه زیادی داشت و زمان هم می برد. آخرشم ممکن بود چیزی رو تحویل بگیرین که بابت سلیقتون نباشه. از طرف دیگه هی تعداد کسایی که می خواستن سایت داشته باشن زیاد می شد. این بود که سیستم های مدیریت محتوا ساخته شدن. یعنی سیستم هایی آماده ای که به شما کمک می کردن محتوا تولید کنین و به راحتی اونا رو منتشر کنین. سیستم های مدیریت محتوا مثل لباس های آمادن باید بینین کدومش مناسب شماست بخرین و استفاده کنین. همونطور که برای خرید و استفاده از لباس های آماده نیازی نیست خیاطی بلد باشین برای استفاده از سیستم های مدیریت محتوا هم لازم نیست برنامه نویسی بلد باشین. تا به امروز سیستم های مدیریت محتوای زیادی ایجاد شدن مثل وردپرس، جوملا و … اما در بین اینا وردپرس محبوبیت زیادی داره و بیشتر از 60% سایت هایی که با سیستم های مدیریت محتوا ساخته شدن از اون استفاده کردن. اما این محبوبیت از کجا میاد؟

وردپرس، سیستم مدیریت محتوای رایگان و مقرون به صرفه

خوب شاید یکی از اصلی ترین دلایلی که باعث شده این سیستم مدیریت محتوا محبوبیت زیادی داشته باشه اینه که رایگانه. البته علاوه بر قالب های رایگان (قالب ها همون ظاهر یا پوسته سایت هستن)، قالب هایی هم هستن که هزینه دارن ولی در کل می تونین با هزینه خیلی کمی قالب مورد نظر خودتون رو بخرین و با قیمت خیلی مناسب سایت خودتون رو طراحی کنین.

به یه نکته دیگه هم باید توجه کنید اونم این که سایت های وردپرس سایت های مقرون به صرفه ای هستن و در کل هزینه ایجاد، راه اندازی، مدیریت و ارتقا اونها در مقایسه با سایت های سفارشی کمتره. برای مثال بعد از آماده شدن سایت می تونین خیلی راحت گذاشتن مطلب روی سایت رو یاد بگیرین و خودتون محتواها رو روی ساییتون بزارین. یعنی بارگذاری محتوا روی سایت هم هزینه زیادی براتون نداره. برای پشتیبانی و ارتقا هم، هزینه ها بسیار مناسب تر از سایت های اختصاصی و کد نویسی شدس. خیلی از نیازها رو میشه با افزونه ها رفع کرد که بیشترشون رایگانن یا هزینه های بسیار مناسبی دارن. در ادامه افزونه ها رو بیشتر توضیح می دیم. در کل باید بدونید اگه دنبال کار خوب و حرفه ای با هزینه کم هستید، وردپرس بهترین گزینه اس!

وردپرس؛ سیستم مدیریت محتوای بدون محدودیت و استاندارد

وردپرس سیستم مدیریت محتوا از نوع متن باز یا open source یعنی کد هاش هم در اختیار همه هست تا اگه نیاز بود تغییرش بدن. خوب این یعنی شما هیچ محدودیتی ندارین. یه مزیت مهمی هم که هست این که کد نویسی های این سیستم مدیریت محتوا کاملا استاندارده. استاندارد بودن کد نویسی یه مشخصه فنیه که مزیت های زیادی داره مهم ترینش این که موتور های جستجو برای اولویت بندی سایت هایی رو در اولویت قرار می دن که کدنویسی استانداردی دارن.

وردپرس و تنوع زیاد قالب های حرفه ای

وردپرس یه مخزن داره ( به آدرس wordpress.org مراجعه کنید) که پر از قالب یا پوسته یا همون ظاهر سایته. شما می تونین به این مخزن سر بزنین، قالب مورد نظرتون پیدا کنین روش کلیک کنید و ازش استفاده کنین. تعداد این قالب ها خیلی زیاده و تنوع خوبی دارن. به مرور زمان تعدادشون بیشتر هم میشه.

این قالب ها هم خیلی حرفه ای طراحی شدن و تمامی اصول تجربه کاربری و رابط کاربری توشون رعایت شده. بخوایم خیلی خلاصه این اصطلاحات رو توضیح بدیم یعنی این که کاربر در استفاده از سایت هایی که با این قالب ها طراحی میشن به خوبی و به راحتی باهاش رابطه برقرار می کنه و تجربه خوبی از استفاده و مراجعه به سایت خواهد داشت (البته تا جایی که مربوط به طراحی و ظاهر سایته)
اگه از بین قالب هایی که بود از چیزی خوشتون نیومد یا هیچ کدوم نیاز شما رو رفع نکرد، باز هم جای نگرانی نیست می تونین از سایت های مختلف که قالب های مختلف طراحی کردن و اونا رو می فروشن، قالب بخرین یا حتی قالب خودتون طراحی کنین و سایت وردپرسی رو با قالب و ظاهری که خودتون طراحی کردین استفاده کنین.

قابلیت استفاده راحت و لذت بخش از وردپرس

خوب گفتیم که بدون یک خط برنامه نویسی و داشتن اطلاعات برنامه نویسی می تونین وردپرس نصب کنین و ازش استفاده کنین. برای انتشار محتوا روی سایت های این سیستم مدیریت محتوا هم نیاز به دانش برنامه نویسی ندارین اگه کار کردن با مجموعه آفیس رو بلدین برای بارگذاری محتوا تو سایتتون به مشکل بر نمی خورین. این سیستم مدیریت محتوا قابلیت ها و امکانات زیادی برای مدیریت محتوا داره. برای مثال می تونین زمان بندی برای انتشار محتوا داشته باشین یا بعضی از مطالب رو شخصی کنین و براشون رمز عبور بزارین. مطالب آموزشی هم در این مورد زیاده. آموزشگاه ها و شرکت های زیادی هم دوره های آموزشی خوبی در این زمینه برگزار می کنن.

وجود انواع افزونه یا پلاگین های حرفه ای برای وردپرس

یکی از بزرگترین مزیت های سیستم مدیریت محتوای وردپرس وجود انواع افزونه هاست. افزونه ها نرم افزارهای کاربردی و مکمل هستند. با افزونه ها می تونید خیلی سریع و با کمترین هزینه، امکانات زیادی به سایت خودتون اضافه کنید و اونو ارتقا بدید مثلا با استفاده از افزونه ها میشه امکانات فروشگاهی به سایت های شرکتی اضافه کرد یا سرعت بارگذاری رو افزایش داد یا حتی محتواهای بارگذاری شده رو از نظر مناسب بودن برای سئو مورد بررسی قرار داد. اگه از سیستم های مدیریت محتوای آماده استفاده نکنید برای داشتن هر کدوم از امکاناتی که افزونه ها به صورت رایگان یا با هزینه کم در اختیار شما قرار می دن، باید کلی هزینه کنین و البته منتظر بمونین.

وردپرس سیستم بهینه شده از نظر سئو

اقداماتی که شما انجام میدین تا موتورهای جستجو شما رو در اولویت جستجو بزارن و سایت شما را به کاربران معرفی و پیشنهاد کنن رو سئو میگیم. اقدامات زیادی باید انجام بدین تا وقتی کسی تو گوگل کلمه یا عبارت کلیدی مشخصی را جستجو می کنه، سایت شما بهش از طرف گوگل پیشنهاد بشه. بخش مهمی از اقدامات، اقدامات فنی و تکنیکال هستن که میشه گفت هدف از اونا ایجاد بستر مناسبه تا اقدامات بعدی نتیجه بدن. برای مثال سرعت بارگذاری خوب سایت از جمله مواردیه که زیر مجموعه اقدامات سئو فنی یا تکنیکاله. سایت هایی که کند بالا میان امتیاز منفی از نظر موتور های جستجو می گیرن. یکی از مهم ترین موارد سئو تکنیکال، استاندارد بودن کد های سایتی که استفاده می کنین. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای کاملا استاندارده بنابراین میشه گفت برای سئو خیلی مناسبه. البته از جنبه های دیگه ای هم میشه وردپرس رو بررسی کرد. برای مثال قالب های این سیستم مدیریت محتوا کاملا کاربر پسند طراحی شدن. کاربر پسند بودن هم یک امتیاز بسیار خوبه که می تونه سایت رو در اولویت موتورهای جستجو قرار بده.
اگه شما هم از اون مدیرای سایت هوشمند هستین که سئو براتون اهمیت زیادی داره و می خواین حتما در اولویت موتورهای جستجو باشین، بد نیست بدونین که افزونه های مختلفی برای سایت های وردپرسی وجود داره که به کمک اونا می تونین برای قرار گرفتن در جایگاه خوب سئو اقدام کنین. مثلا افزونه هایی هستن که می تونین به کمک اونا سرعت بارگذاری رو زیاد کنین یا افزونه هایی که می تونین محتواهای سئو محور باهاشون تولید کنین و تو سایتتون ازشون استفاده کنین.

امنیت سایت وردپرس

زمانی که در مرحله تصمیم گیری برای انتخاب نوع طراحی سایت هستین ممکنه امنیت سایت های وردپرس از جمله نکاتی باشه که طراحی سایت در موردش بهت تذکر بده و بگه که با وجود تمامی محاسنی که این سیستم مدیریت محتوا داره اما امنیت اون نیاز به توجه و مراقبت بیشتری داره. در این مورد باید بهتون بگیم که اتفاقا وردپرس سایت استانداردیه که خیلی هم حرفه ای نوشته شده و امنیت خوبی داره. اما مسئله چیز دیگه ایه.

از اونجایی که سایت های زیادی از اون استفاده می کنن بیشتر مورد توجه هکرهاست. یعنی وقتی یه هکر دنبال یه حمله، ویروس، کرم و … که بتونه سایت هایی بیشتری رو مورد حمله قرار بده، باید دنبال نقاط ضعف و راه های نفوذ به سایت های وردپرسی باشه. واسه همینه که همیشه توصیه میشه اگه از این سیستم مدیریت محتوا استفاده می کنین حتما به حفظ امنیت اهمیت بیشتری بدین. میشه با اقدامات برنامه ریزی شده امنیت سایت رو به مقدار قابل توجهی زیاد کرد. برای مثال می تونین از افزونه های امنیت استفاده کنین. توصیه می کنیم با فواصل زمانی مرتب از سایت خودتون نسخه پشتیبان یا همون بک آپ تهیه کنین. مسئله امنیت سایت هایی که با این سیستم مدیریت محتوا طراحی میشن کاملا قابل مدیریته بنابراین لازم نیست نگران این موضوع باشین.

سوالات متداول پیرامون وردپرس

وردپرس به زبان ساده یعنی چی؟

وردپرس یک بستر راه اندازی وب سایت‌های عمومی با هزینه و زمان بسیار کم هست. وب سایت هایی مثل خبری، فروشگاهی، آموزشگاهی، املاک، خدماتی، موزیک، فیلم و سریال، پزشکال و غیره.

چرا سایت‌های تازه تاسیس باید از وردپرس استفاده کنند؟

برای اینکه افرادی که میخوان به تازگی یک کسب و کار اینترنتی راه بندازن، اون اوایل کار خودشون هم دقیقا نمیدونن واقعا به چه امکاناتی نیاز دارن! بخاطر همین وردپرس کلی از امکاناتی که کارفرماها خودشون خبر ندارن رو هم توی خودش داره! و اینکه در آینده هم با هزینه بسیار بسیار کم قابل توسعه هست! و در کل دست صاحب وب سایت با وردپرس خیلی باز و منعطفه!

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × پنج =