بحث کاهش اسپم اسکور سایت موقعی ایجاد میشه که حوزه سئو یک صنعت یکم پررقابت باشه و سایت های زیادی تلاش کنن که به صفحه اول گوگل برسن، چون اون موقع یه سری از صاحبان سایت پیدا میشن که بجای استفاده از سئو سفید میرسن سراغ سئوی سیاه و انجام یکسری تکنیک ها که بجای بالا آوردن وب سایت خودشون، شروع میکنن تا وب سایت بقیه رو بیارن پایین! ? یعنی طرف بلد نیست سایتش رو چجوری سئو کنه تا بیاد برسه به لینک 1 تا 3 گوگل، میشینه میگه خب چکار کنم که سایتم بیاد بالا؟ برم بزنم سایت بقیه رو بترکونم تا سایت خودم بیاد بالا!
پس احتمالا افزایش اسپم اسکور سایت شما از طرف همکارای عزیزت انجام شده ? ولی شما که یک فرد باهوش هستی و پیگیر یادگیری مطالب جدید هستی بالاخره راهش رو پیدا میکنی و از این توطئه ی همکارات جون سالم به در میبری. حالا باید چکار کنیم؟ چطوری کارهایی که رقبا برای پایین آوردن سایت من کردن رو بدون اثر کنیم؟ چجوری به گوگل بگیم که ما سایت معتبری هستیم؟ اگه جواب این سوالارو میخوایی تا انتهای همین مقاله همراه من بمون.
اسپم اسکور چیه؟
اسپم اسکور نمرهای هست که وب سایت های بررسی کنندهی سئو به نسبت کیفیت بک لینک هایی که به سمت سایت شما اومده و کلی فاکتورهای دیگه که در ادامه باهم بررسیشون میکنیم، بهتون میده و اینو نشون میده که سایت شما چقدر سایت کم کیفیت و اسپمی هست، واقع میگه سایت شما چند درصد احتمال جریمه شدن از طرف گوگل رو داره! وب سایتی که میتونین باهاش نمره اسپم اسکور سایتتون رو بررسی و چک کنین سایت Moz.com هست.
آیا گوگل هم اسپم اسکور رو قبول داره؟
نکتهی بسیار مهم اینه که این “اسپم اسکور” اصطلاحی هست که سایت Moz ایجاد کرده و نه گوگل! اگه اونطور که از شواهد مشخصه موتور جستجوی گوگل اصلا واژهی اسپم اسکور رو قبول نداره و هیچ اهمیتی بهش نمیده! اگه گوگل هم اسپم اسکور رو قبول داشت حتما باید توی سرج کنسول یه بخشی به اسم Spam Score ایجاد میکرد! و وقتی هیچ کجای گوگل همچین چیزی وجود نداره یعنی گوگل اصلا این واژه رو قبول نداره و احتمال شرکت هایی مثل Moz این واژه رو رواج داده تا بتونن ابزار های خودشون رو بیشتر بفروشن. ?
نمره اسپم اسکور ما باید چند باشه؟
خود وب سایت Moz اومده و نمره اسپم اسکور وب سایت هارو به 3 قسمت تقسیم کرده و پیشنهاداتی رو برای هر کدوم داده که من در قسمت پایین این 3 قسمت رو برای شما میارم تا شماام خیلی ساده متوجه این موضوع بشین.
- امتیاز 1 تا 30: سایت شما عالیه و هیچ مشکلی نداره.
- امتیاز 30 تا 60: امتیاز بدی نیست، اما بهتره که مراقب بیشتر نشدن نمره اسپم سایتت باشی!
- امتیازی 61 تا 100: وب سایت شما تو محدوده خطر هست! و باید سعی کنید از راه های استاندارد نمره هرز و اسپم بودنتون رو کاهش بدین.
فاکتورهای تعیین کننده نمره اسپم اسکور سایت چیه؟
- تعداد بکلینکهای ورودی به سمت وب سایت شما
- کیفیت بکلینکهای ورودی به سمت وب سایت شما
- سن دامنه وب سایت
- سابقه فعالیت وب سایت
- تعداد صفحات پایین منتشر شده در وب سایت
- وجود و عدم وجود صفحه تماس با ما
- وجود پروفایل شبکه های اجتماعی برای وب سایت
- و کلی فاکتور دیگه
چند وقت یکبار باید اسپم اسکور رو بررسی کنیم؟
در حالت ایده آل هر صاحب وب سایتی حداقل باید ماهیانه یکبار به نمره اسپم اسکور وب سایتش توجه کنه و اگر دید که نمره سایتش داره زیاد میشه باید حواسش رو جمع بکنه و موارد بیشتری رو بررسی و تحلیل کنه تا بتونه اون منبع اصلی زیاد شدن نمره اسپم وب سایت رو شناسایی رو رفع بکنه.
چطوری اسپم اسکور زیاد میشه؟
معمولا زمانی نمره اسپم اسکور بیشتر از حالت استاندارد میره که رقیب شما برای کاهش رتبه وب سایت شما و در نتیجه ارتقا دادن رتبه وب سایت خودش توی نتایج گوگل میاد و برای وب سایت شما از بک لینک های انبوه بی کیفیت استفاده میکنه و با انتشار رپورتاژ آگهی های بی کیفیت سعی میکنه تا گوگل رو به وب سایت شما بدبین بکنه.
چطوری اسپم اسکور کم میشه؟
وقتی صاحب وب سایت متوجه بالا رفتن نمره اسپم اسکور وب سایتش میشه، راه های مختلفی برای کاهش دادن اون وجود داره! که یکی از بهترین راه حل ها استفاده از ابزار Google Disavow هست که در ادامه آموزش استفاده کردن از اون رو هم خدمتتون توضیح میدم، حتما تا انتهای این مقاله با من باش.
ابزار Google Disavow چیه و چه کاربردی داره؟
در واقع صاحبان وب سایت با استفاده از این ابزار میتونن به موتور جستجوی گوگل اعلام کنن که کدام یک از بکلینکهایی که به سمت سایتشون اومده ناخواسته و اشتباهی بوده که گوگل اون رو بیتاثیر کنه! پس در واقع این ابزار google disavow یک ابزار خنثی کنندهی تاثیر بک لینکهای بیکیفیت به سمت وب سایت ماست، حالا گاهی اوقات این بکلینکها توسط یکسری ربات بصورت خودکار به سمت سایت ما ایجاد میشه و گاهی اوقات هم رقبای عزیز این کارو میکنن. ?
به شما توصیه میکنم به صفحه نرخ بودجه خزش گوگل هم یه سری بزن تا درمورد افزایش تعداد دفعات خزش سایتمون توسط گوگل هم آشنا بشی.
نمره اسپم اسکور وب سایت ما چنده؟
برای اینکار فقط کافیه با یک فیلترشکن خوب وارد این لینک بشید،
حالا که دیدی کلی از Disavow دارید، نظرتان در مورد آموزش Disavow چیست؟
آموزش Disavow: کدام لینک ها نیازمند Disavow شدن هستند؟
من در این مقاله خیلی به این موضوع نمیپردازم اما شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقاله ی “کدام لینک ها مناسب Disavow شدن هستند؟” مراجعه کنید.
مراحل Disavow کردن شامل گام های زیر است:
- از Spam Score برای کم کردن تعداد لینک هایی که به نظرتان مشکوک هستند، استفاده کنید.
- از Excel، Google Sheets و یا برنامه های مشابه برای بررسی دستی لینک ها استفاده کنید (اگر سایتی چندین بار به شما پیوست داده است، فقط نیاز است نگاهی اجمالی به آن بیندازید تا ایده ی کلی دستتان بیاید). در این مرحله لینک هایی که فالو نشده اند، تاریخ انقضای آنها گذشته است، خطای 404 دارند، و یا دیگر فعال نیستند را از لیست خارج کنید.
- لینک هایی که پیدا کرده اید را بررسی کنید و در مورد اهداف نویسنده ی آنها فکر کنید. اگر نمیتوانید دلیل دیگری غیر از انگیزه ی مالی یا به خطر افتادن امنیت سایت تصور کنید، بهتر است این لینک را حذف کنید. اگر تمام لینک های مربوط به آن دامنه به این شکل هستند، بهتر است دامنه را Disavow کنید.
چگونه فایل های Disavow را بررسی کنید؟
تا زمانی که به Google Search Console دسترسی داشته باشید میتوانید این فایل ها را دانلود کنید. بهتر است به این فایل نگاهی بیندازید؛ اغلب سایت ها فایل Disavow حاوی اطلاعاتی در مورد دلایل و زمان اضافه شدن لینک ها دارند.
شما میتوانید ابزار را بررسی کرده و از منوی کشویی، سایت خود را پیدا کنید. توجه داشته باشید که ابزار Disavow قدیمی است، بنابراین از خصوصیات دامنه پشتیبانی نمیکند. در عوض، باید پیشوندها را بررسی کنید (برای مثال، به جای pardisansystem.com باید https://www.pardisansystem.com را جستجو کنید). به احتمال زیاد هر فایل Disavow قدیمی به جای HTTPS در HTTP آپلود شده است، بنابراین باید مطمئن شوید که خصوصیات HTTP: // و HTTP: // WWW شما تایید شوند.
آیا میتوانم لینک ها را از فایل Disavow حذف کنم؟
اگر در فایل Disavow چند دامنه پیدا کنید که مطمئن هستید نباید آنجا باشند چه؟ چندین بار برای من پیش آمده که یک فایل Disavow قدیمی پیدا کرده ام که برخی از بهترین و سالم ترین لینک های سایت را Disavow کرده است. در برخی موارد دیده ام که سایت ها خودشان این کار را انجام داده اند.
گاهی خودم خطاها را برطرف کرده و اما هیچ بازخورد مثبتی از این کار ندیده ام. اینگونه، موارد زیر درست خواهند بود:
- گوگل همگی فایل های Disavow را نادیده میگیرد.
یا
2. زمانی که لینکی Disavow شد دیگر نمیتوان آن را بازگرداند.
یا
3. گوگل ورودی های اشتباه را نادیده میگیرد.
و یا
4. این سایتها به هیچ وجه قادر به استفاده از لینک های بیشتر نبودند.
این توییت John Mueller در سال 2019، مورد دوم را رد کرده و بیان میکند که مورد اول نیز صحیح نیست.
اگر شما چیزی را از فایل Disavow پاک کنید و دوباره آن را آپلود کنید، آن دیگر Disavow نمیشود و باید به درستی کار کند. — ? John ? (@JohnMu) August 13, 2019
شک من، با توجه به آشنایی من با مواردی که در بالا ذکر کردم، ترکیبی از موارد 3 و 4 است. به طور کلی اینها سایت هایی نبودند که در مقایسه با موارد مشابه خود بی اعتبار باشند (کاملا برعکس)، اما به نظر من Disavow کردن نتیجه ی خاصی ندارد. دو سایت که این کار را انجام دادند فقط از بین رفتند و مشخص شد که Disavow کردن نتیجه ی مثبتی نداشته است.
پس در آخر میتوان گفت که، بله شما میتوانید از فایل Disavow لینکی را پاک کنید.
آموزش Disavow: چگونه میتوانم فایل Disavow بسازم؟
فایل Disavow یک فایل متنی (.txt و یا .cvs) است. هر خط از متن باید یکی از موارد زیر باشد:
یک لینک Disavow شده: برای مثال https://example.com/dodgy
یک دامنه ی Disavow شده (یعنی تمامی لینک های این دامنه از بین رفته باشند) : برای مثال domain:example.com
یک کامنت (که ممکن است گوگل آن را نادیده بگیرد اما از نظر همکاران شما برای آینده مفید باشد): برای مثال #New disavows 2021-02-01
در تصویر زیر صورت کلی مشخص است:
چندین نکته ی مهم در مورد آموزش Disavow در ادامه آمده اند:
شما میتوانید ساب دامنه ها را Disavow کنید
برای مثال: domain:blog.example.com
اگر شما از سایت های بلاگ اسپات لینک دارید، این گزینه کاملا به کارتان می آید (برای مثال dodgyblog.blogspot.com)، البته که لازم نیست تمامی سایت های بلاگ اسپات، حتی اگر تمامی آنها از یک دامنه استفاده کنید را Disavow کنید. (blogspot.com)
فایل Disavow باید یا UTF-8 باشد و یا ASCII 7 بیتی
اگر قصد کردید فایل خود را با استفاده از Notepad بسازید، باید مراحل را طی کرده و در آخر در بخش Save As طبق تصویر زیر عمل کنید:
حداکثر حجم فایل 2 مگابایت و یا 100 هزار خط است
پیشتر حرفه ای های گوگل بیان میکنند که حداکثر تعداد خطوط باید 10هزار خط باشد اما به تازگی سایت رسمی گوگل تعداد خطوط مجاز را 100هزار بیان کرده است.
آموزش Disavow: چگونه یک فایل Disavow را ثبت کنم؟
1. به سراغ ابزار بروید. در حال حاضر نمیتوان از طریق Google Search Console به ابزار Disavow دست پیدا کرد. درعوض، باید به https://search.google.com/search-console/disavow-links بروید.
2. سایتی را که می خواهید لینک ها برای آن Disavow شود، انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که باید در ویژگی پیشوند مربوطه تایید شوید (به عنوان مثال https://pardisansystem.com، زیرا این نسخه ی ایندکس شده ی این سایت است – نه http://pardisansystem.com ، https: //www.pardisansystem.com و غیره)
3. فایل Disavow خود را آپلود کنید. بسته به اینکه آیا قبلا یک فایل Disavow داشته اید و یا خیر، یک دکمه که روی آن نوشته: “آپلود لیست Disavow” و یا “جایگزینی” به شما نمایش داده خواهد شد. اگر مورد دوم بود، حتما نسخه ای از نسخه ی قدیمی را به عنوان نسخه ی پشتیبان نگه دارید!
استفاده از ابزار Disavow پس از ان تقال دامنه
از نظر تئوری، فقط باید دامنه ی مورد نظر جدید را Disavow کنید – دیگر نیازی به بازگشت و به روز رسانی فایل های Disavow شده در ورژن قدیمی که اکنون به نسخه متعارف فعلی رسیده اند، نیست.
برای مثال، نیازی نیست که Moz فایل های Disavow را روی موارد زیر آپدیت کند:
- http://moz.com
- http://seomoz.org
این یعنی اگر شما در حال حاضر یک فایل Disavow دارید که از آن راضی هستید، و شما برای تغییر مکان برنامه دارید، بهتر است آن را با خود بیاورید و بار دیگر در محل جدید آپلود کنید.
ریسک ها و مزایا
مشکل ابزار Disavow این است که شما نمیدانید کدام یک از لینک های شما بیش از اینکه سود داشته باشد ضرر دارد – البته در صورت وجود چنین لینک هایی.
بعلاوه، اگر شما در واقع در ساختن لینک های ساختگی نامناسب دست دارید، به احتمال زیاد یک فایل Disavow وجود خواهد داشت که به گوگل در بد نشان دادن لینک های شما کمک کند و اینگونه موفقیت شما در پروژه های بعدی نیز سخت خواهد شد.
در ضمن، مزایای آن نامشخص، ثبت نشده و تقریبا برای آزمایش غیرممکن است. من در چند سال گذشته در سایت هایی کار کرده ام که لینک هایی را Disavow کرده و سپس موفق شده اند، اما این نوع فعالیت سئو بدون هیچ فعالیت دیگری امکان پذیر نیست – به روزرسانی های متعدد Core، تغییرات رقبا، ابتکارات مارکتینگ آفلاین و محتوای جدید همگی موثر هستند.
به طور کلی، توصیه ی من این است که از ابزار Disavow به میزان کم و با احتیاط استفاده کنید. اگر لینک هایی دارید که مطمئن هستید که برای شما هیچ فایده ای ندارند، با Disavow کردن آنها ذهن خود را آرام کنید.
بدون دیدگاه